ALF

International

Cassette Luchtverwarmer

Doelgericht Airconditionercomfort

Deze inbouw airconditioner/luchtverwarmer is speciaal ontworpen om onopvallend aanwezig te zijn. De Cassette-units zijn uitermate geschikt voor vrijwel alle professionele toepassingen zoals winkels, kantoren, praktijkruimten, apotheken en restaurants. De Cassette-airco wordt grotendeels in het verlaagde plafond verwerkt. Het gedeelte wat zichtbaar blijft heeft een slanke, moderne vormgeving.

Goede luchtverdeling

De Cassette-airco heeft een optimaal coandă-effect. Dit betekent dat de unit de best denkbare uitblaaskarakteristieken heeft. De uitblaasleuvres zijn zo ontworpen dat de luchtstromen elkaar niet raken. Hierdoor ontstaat het ideale uitblaaspatroon waarmee de unit zich onderscheidt. Het geavanceerde luchtgeleidingssysteem garandeert een vrijwel geruisloze werking en tevens een goede luchtverdeling, zelfs voor verwarming in ruimtes tot 4,2 m hoog.

 
Swing Mode

De uitblaaslamellen bewegen continu, afzonderlijk van elkaar, automatisch op en neer. Hierdoor ontstaat een natuurlijke en comfortabele luchtstroming in de verwarmingsstand.

Auto Vane

Wanneer de airconditioner wordt uitgezet zullen de uitblaaslamellen automatisch sluiten, waardoor de uitblaasopeningen worden gesloten. De unit krijgt daardoor een slanker uiterlijk.

Verse luchtinlaat

Standaard is deze unit voorzien van een verse luchtinlaat waarop bijvoorbeeld een ventilatiekanaal met een externe ventilator kan worden aangesloten voor toevoer van verse buitenlucht.

Energiebesparende sensor

De Cassette-airco meet de ruimtetemperatuur normaal gesproken in de aanzuiglucht of op de bediening. De sensor daarentegen meet de ruimte-, vloer- en wandtemperaturen. Met een waarnemingsbereik van 360graden, opgedeeld in vier segmenten worden continu de temperaturen van de ruimte gemeten. De sensor bewaakt zo de ruimtetemperatuur en richt de luchtstroom automatisch op het warmste gedeelte van de ruimte, wanneer de unit in de koelstand staat. De ruimte wordt hierdoor snel, effectief en dus energiezuinig gekoeld. Deze sensor kan handmatig in- of uitgeschakeld worden.

Filterlift

Als de Cassette-airco in een hoge ruimte geplaatst wordt of in een ruimte waar veel stof in de lucht aanwezig is, is het reinigen van het filter met een trap vaak niet mogelijk en/of niet handig. In die gevallen kan de Cassette-airco uitgevoerd worden met een filterlift. Met een afstandsbediening kan het filtercompartiment zakken zodat u eenvoudig het filter eruit kunt halen om te reinigen.